Na severe Prešovského kraja sneží, vodiči majú problémy

20.10.2007 Prešov

Prešov/Poprad 20. októbra (TASR) - V severných okresoch Prešovského kraja sneží a hasiči už zaznamenali viacero výjazdov k dopravným nehodám.
Najvážnejšia sa stala ráno krátko pred ôsmou hodinou v obci Ladomírov v okrese Snina, kde sa zrazili dve osobné autá, jedno z Ukrajiny a druhé zo Slovenska. Dopravná nehoda si vyžiadala podľa predbežných informácií šesť zranených osôb vrátane dieťaťa.
Pri obci Lučivná v okrese Poprad skončilo v priekope osobné auto. Vytiahnuť ho budú musieť pomocou žeriavu. Niekoľko kolízií zaznamenali doposiaľ aj na ceste medzi Popradom a Svitom.
Podľa informácií z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku cesta I/67 do Popradu je po chemickom posype mokrá, v podtatranskej oblasti naďalej sneží, takže vodiči by mali byť opatrní. Kolóny sa tvorili najmä v úsekoch so stúpaním, napríklad cesta cez Vrbovský kopec bola do príchodu cestárov neprejazdná. Problémy mali aj vodiči smerujúci za nákupmi do susedného Poľska.
V Popradskom okrese mali vodiči problémy na ceste II/534 z Popradu do Starého Smokovca a tiež na hlavnom ťahu I/18 medzi Štrbou a Svitom. Od ôsmej hodiny boli v teréne dve posypové vozidlá s radlicou, ku ktorým predpoludním pribudlo tretie.
Cesty prvej triedy v regióne sú v súčasnosti po chemickom posype mokré a prejazdné sú aj cesty II. a III. triedy.
Vodiči by mali počas jazdy zvýšiť opatrnosť, najmä ak ešte nestihli vymeniť na vozidlách letné pneumatiky za zimné.
 

Vyberte región

mark